Доступність посилання

ТОП новини

Митний союз заборонив імпорт продуктів тваринного походження з України


Представники національних ветеринарних органів держав-членів Митного союзу вирішили тимчасово заборонити ввезення продуктів тваринного походження з більшості українських сільськогосподарських підприємств. Про це йдеться на офіційному сайті Россільгоспнагляду.

Згідно з повідомленням, в результаті переговорів, в яких взяли участь представники Россільгоспнагляду, Мінсільгосппроду Білорусі і Мінсільгоспу Казахстану, ухвалили рішення запровадити тимчасові обмеження до подання протягом одного календарного місяця матеріалів про усунення зазначених під час інспекції недоліків на постачання продукції 6 українським підприємствам: «Моліс», яке займається виробництвом молочної продукції; «Зевс ЛТД» (забій великої рогатої худоби); «Зоря» (забій великої рогатої худоби і свиней); «Білоцерківський молочний комбінат» та «Конотопм’ясо» (забій великої рогатої худоби, свиней, оброблення і зберігання яловичини і свинини), а також підприємства «Молочний дім».

Представники національних ветеринарних органів держав-членів Митного союзу вирішили вважати такими, що не пройшли інспекцію через непідтвердження виконання ветеринарно-санітарних норм Митного союзу і Росії і відповідно до цього запровадити тимчасові обмеження на ввезення на територію Митного союзу продукції 22 підприємств.

За підсумками переговорів, вирішено зберегти право постачань продукції тваринного походження в Російську Федерацію усього з 3 підприємств.
XS
SM
MD
LG