Доступність посилання

ТОП новини

Вищий адмінсуд 2 серпня вирішить, чи лишиться Бандера героєм


Судове засідання Вищого адміністративного суду України у справі щодо присвоєння звання Героя України Степанові Бандері відбудеться 2 серпня. Про призначене слухання справи Радіо Свобода повідомив правозахисник із Дніпропетровська Василь Сухов, який отримав виклик на суд як сторона у справі.

За словами Василя Сухова, Вищий адмінсуд планує розглянути касаційні скарги кількох осіб на рішення донецьких судів щодо дегероїзації провідника Організації українських націоналістів.

Василь Сухов зазначив, що це засідання мало відбутися ще 12 січня цього року, однак його перенесли на невизначений термін нібито через хворобу судді. За словами Василя Сухова, касатори не отримали повісток на слухання 12 січня і дізнались про суд в останній момент.

Правозахисник також повідомив, що звернувся до суду з двома клопотаннями щодо суперечностей у самому законі щодо присвоєння звання «Герой України». «Деякі статті закону «Про державні нагороди» суперечать одна одній. В одній статті написано, що нагороди можна давати тільки громадянам України, тобто живим, а в іншій – можна давати і мертвим, і живим, і громадянам іноземних держав», – сказав Радіо Свобода Василь Сухов.

Віктор Ющенко підписав указ про присвоєння провідникові ОУН Степанові Бандері звання Героя України у січні 2010 року.

2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд видав ухвалу про визнання незаконним і скасування цього указу.
XS
SM
MD
LG