Доступність посилання

ТОП новини

«Безпечне небо-2011» вступило в активну фазу: представник США


Сьогодні у рамках українсько-американсько-польських військових навчань «Безпечне небо – 2011» військові літаки та гелікоптери спільно відпрацювали у повітрі антитерористичні дії, спрямовані на захист від умовного нападу. У ході навчань використовується повітряний простір України і Польщі, аеродром базування авіації «Миргород» у Полтавській області і один із аеродромів польської сторони. У навчаннях беруть участь військові літаки і вертольоти, особовий склад і техніка авіаційних бригад, радіотехнічних підрозділів, пунктів наведення авіації в районах виконання польотів, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Як повідомив Радіо Свобода речник навчань, капітан Джек Ґеймс (США), навчання «Безпечне небо» має тренувальну місію, завдання учасників – відпрацювати заходи з безпеки повітряного простору, населення та наземної інфраструктури у разі терористичної загрози з повітря. «Також ми вчимося надавати допомогу постраждалим в авіакатастрофах та потерпілим від техногенних катастроф: нині це частина нашої допомоги Україні і Польщі, які через рік прийматимуть футбольну першість Євро-2012», – додав він.

За словами капітана Ґеймса, американських пілотів вразив високий рівень підготовки та бойовий дух і відчуття братерства українських льотчиків. Серед американських учасників навчань – винищувальне авіаційне крило Військово-повітряних сил Національної гвардії зі штату Каліфорнія.

Як інформує Міністерство оборони України, у травні Верховна Рада схвалила допуск підрозділів збройних сил іноземних держав на територію України для участі в багатонаціональних військових навчаннях 2011 року, зокрема, українсько-американсько-польських навчань «Безпечне небо-2011».
XS
SM
MD
LG