Доступність посилання

ТОП новини

Суд США починає слухання справи Тимошенко проти «РосУкрЕнерго» та Фірташа


Сьогодні у суді Нью-Йорка мають відбутися перші слухання щодо позову Юлії Тимошенко проти компанії «РосУкрЕнерго» та її співвласника Дмитра Фірташа.

Суддя окружного суду південного округу Нью-Йорк Річард Салліван запросив співвласника «РосУкрЕнерго» Дмитра Фірташа і колишнього прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко з’явитись у суді 22 липня, об 11:45 за американським часом.

Раніше Юлія Тимошенко заявляла, що планує бути там. Але, як зазначив її адвокат Сергій Власенко, відповідно до законодавства США, позивач не зобов’язаний бути особисто. На суді можуть бути присутні його представники. Тимошенко зараз перебуває на підписці про невиїзд.

Наприкінці червня бізнесмен Дмитро Фірташ повідомив, що не отримував офіційних повідомлень про позов проти нього у Нью-Йорку.

У квітні цього року колишній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко подала в суд Нью-Йорка позов до швейцарської компанії «РосУкрЕнерго» та її співвласника Дмитра Фірташа за звинуваченням у шахрайстві, порушенні прав людини і вимаганні.

У документах, які надійшли до окружного суду Манхеттена, йдеться, що РосУкрЕнерго і Дмитро Фірташ «підірвали верховенство закону в Україні», «ошукали громадян», вплинувши на рішення Стокгольмського арбітражного суду.

У 2010 році Арбітражний інститут торгової палати в Стокгольмі ухвалив рішення, яке зобов’язало НАК «Нафтогаз України» повернути компанії «РосУкрЕнерго» 12,1 мільярда кубометрів газу.

Наприкінці квітня 2011 року стало відомо, що Нафтогаз повернув РосУкрЕнерго зазначений обсяг газу.
XS
SM
MD
LG