Доступність посилання

ТОП новини

«Олімпійський» буде найсучаснішим стадіоном у світі – Пустовойтенко


Радник Президента України Валерій Пустовойтенко, уповноважений контролювати підготовку об’єктів до Євро-2012, стверджує, що національний спортивний комплекс «Олімпійський» буде найсучаснішим стадіоном серед усіх нині існуючих. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

«Стадіон в Києві буде найсучасніший – у Європі й у світі», – сказав він.

Валерій Пустовойтенко наголосив, що «стадіон готується дуже серйозно», і нагадав, що його планують відкрити 8 жовтня. «А футбольний матч зі збірною Німеччини запланований вже на 11 листопада», – додав він.

За словами Пустовойтенка, «було дуже багато питань з приводу дати відкриття стадіону». «Це, перш за все, фінансування, проектно-кошторисна документація», – сказав він.

Радник Президента також розповів, що 2 роки тому під час реконструкції НСК «не виплатили кошти німецькій фірмі, яка займається покрівлею». «Не виплатили гроші, тому що в бюджеті не було достатньо коштів. Це – один із елементів можливого зриву термінів сьогодні», – зазначив він.

Пустовойтенко також повідомив, що на сьогоднішній день «вже 34 прольоти накриті, ставляться крісла», «готується поле, асфальтуються бігові доріжки». «Також потрібно провести налагодження систем електро-, водо- та теплопостачання», – додав радник глави держави.

За його словами, «на роботах зайняті громадяни України, а покрівлю роблять німецькі фахівці». Валерій Пустовойтенко також наголосив, що всі вимоги УЄФА щодо безпеки будуть реалізовані, «без цього ніхто не підпише акт про відкриття стадіону».
XS
SM
MD
LG