Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті розпочався фестиваль «Потяг до Яремча»


Вчетверте на дні сучасної української культури «Потяг до Яремча» зібралися письменники, музиканти, художники та прихильники українського мистецтва у різних його проявах.

Особливістю цьогорічної мистецької акції є тема творчості Володимира Івасюка.

Запланована участь письменників Тараса Прохаська, Олександра Бойченка, Юрія Іздрика, Юрія Винничука, публіциста Мирослава Мариновича, художників Яреми Стецика і Юрія Писара, музичних гуртів «Пан Пупець», «КораЛЛі» «Оратанія», «The Stens», «Фліт», «Гайдамаки», Тараса Чубая. Кожен гурт виконуватиме одну пісню Володимира Івасюка у власній обробці.

Спеціально для людей, які люблять не лише слухати музику, а й створювати її, функціонуватиме майстерня «Музичний ранок». За словами модератора музичної частини Романа Калина, допоможуть проявити свої здібності відвідувачам свята, і не лише молодим за віком.

Модератор літературної частини фестивалю Тарас Прохасько зазначив, що цю складову буде дещо змінено: літератори не лише читатимуть свої твори, а й дискутуватимуть про любов з відомими людьми мистецтва, бізнесу та глядачами на тему «На денці серця. ЛЮБОВ – це...».

Родзинкою цьогорічного фестивалю, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, стане створення музичного фільму «Потяг до Яремча», римейку українського мюзиклу «Червона Рута». Хоча, за словами організатора фестивалю Ірини Малиновської, це не спроба відтворення сюжету відомого фільму, а швидше розповідь про те, як змінилося Яремче, як змінилася музика і як звучать сьогодні, через 40 років, пісні Володимира Івасюка.

Серед тих, хто зніматиметься у фільмі, співачка Росава та Іван Леньо з гурту «Гайдамаки», письменники Юрій Андрухович і Тарас Прохасько, учасники та відвідувачі фестивалю. Режисер фільму Олексій Гуз, художник – Ярослав Зень.

Фестиваль «Потяг до Яремча» проходитиме 26–27 серпня. Для відвідувачів він безкоштовний.
XS
SM
MD
LG