Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: війська Каддафі використовували дітей як живий щит


Сили, лояльні Муаммару Каддафі, підозрюються у скоєнні воєнних злочинів під час боротьби з повстанцями за місто Місрата; зокрема, йдеться про використання дітей як живого щита – такий висновок містить нова доповідь організації «Лікарі за права людини».

Ця американська правозахисна група наводить дані місцевих жителів, які розповідали про «вбивства, тортури, зґвалтування, примусові затримання і зникнення людей».

У доповіді мовиться, що лояльні до Каддафі війська садили дітей на танки для стримування ударів міжнародної коаліції. Доповідь також містить копію наказу урядових військ, який вимагав запобігти постачанню палива до міста з населенням майже півмільйона осіб.

Повстанці встановили контроль над Місратою у травні після тримісячної боротьби за місто.

Заступник директора організації «Лікарі за права людини» Річард Соллом заявив, що зловживання у Місраті «є одними з найбільш кричущих воєнних злочинів і злочинів проти людяності», які досі задокументовані в Лівії.

У червні Міжнародний кримінальний суд видав обвинувальні висновки щодо Каддафі, його сина Сейф-аль-Іслама та керівника розвідки Абдалли ас-Сенусі.
XS
SM
MD
LG