Доступність посилання

ТОП новини

Гонгадзе готував державний переворот – Пукач


Гонгадзе готував державний переворот – Пукач

x
Гонгадзе готував державний переворот – Пукач
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:34 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Під час судового засідання Олесій Пукач сказав, що Георгія Гонгадзе готував державний переворот. Про це повідомила представник інтересів Мирослави Гонгадзе у суді Валентина Теличенко, інформує кореспондент Радіо Свобода.

«У суді Пукач годував нас байкою про те, що Георгій Гонгадзе, Олексій Подольський та Олена Притула, починаючи з 1997 року, готували державний переворот. Він (Пукач) врятував Україну, вбивши одного із них. Треба надзвичайно багато внутрішньої стриманості і терпіння, щоб слухати такі розповіді», – сказала Теличенко.

На думку адвоката вдови Георгія Гонгадзе, «внаслідок незаконної поведінки з боку Генеральної прокуратури Пукач відчув вседозволеність і відчув, що його хтось захищає».

Валентина Теличенко нагадала про низку порушень щодо утримання підсудного Олексія Пукача під вартою. За її словами, «Пукач перебуває у місці, не передбаченому законом (слідчому ізоляторі СБУ, якого за законом не має бути), його забезпечують охороною у кілька осіб та обідами з госпіталю СБУ».

Теличенко також пояснила, що самих лише заяв Пукача мало, щоб звинуватити Леоніда Кучму чи Володимира Литвина у замовленні вбивства Гонгадзе. Для цього потрібно, щоб «свідчення Пукача були перевіреними, щоб були інші свідки, письмові докази».

На думку адвоката, звинуватити замовників убивства буде дуже складно, оскільки «досудове слідство неналежним чином перевіряло свідчення Пукача».

Печерський суд оголосив перерву у судовому засіданні до 11-ї ранку 31 вересня.
XS
SM
MD
LG