Доступність посилання

ТОП новини

В’ячеслав Кириленко: потрібне єднання опозиційних сил


В’ячеслав Кириленко, лідер партії «За Україну!», народний депутат від НУНС, заявив у суботу в ефірі Радіо Свобода, що для всієї опозиції необхідна спільна платформа, яка, за його словами, може реалізуватися лише через єдиний список на майбутніх виборах і погодження депутатів на мажоритарних округах.

Як сказав В’ячеслав Кириленко, необхідна противага спискові Партії регіонів, до якого, каже він, «тепер ясно, що інкорпорують Тігіпка, Литвина, «Єдиний центр» і всіх, кого буде для цього потрібно». «Зрозуміло, що якщо проти такого потужного списку буде 10 опозицій, то доля опозиції вирішена наперед. А значить, питання з громадянськими свободами і економічними свободами після виборів 2012 року буде ще більш ускладнене. Набагато більше, ніж зараз», – наголошує опозиційний діяч.

За його словами, має бути «не лише протидія, а й альтернативна програма, пов’язана з тим, що опозиція повинна бачити, якою буде інша Україна після цієї влади вже». «Думаю, що така програма також буде. Принаймні, створений Комітет опору диктатурі, який займається не лише поточними питаннями діяльності опозиції, а й напрацюванням документів таких на стратегічну перспективу, які будуть стосуватися іншої України, яка буде вже після Януковича», – каже В’ячеслав Кириленко.

Комітет опору диктатурі, додав він, розуміє: «дрібнопартійність, хай навіть партії, резонансні партії популярні, але якщо їх дуже багато, вони не зможуть діяти, як сильний кулак, проти влади, яка укрупнюється і намагається демонструвати свої м’язи».

«Ускладнюватися буде політична ситуація і взагалі політична атмосфера в нашій країні. Я не більшовик – я не бажаю поразки власній країні у війні. Я – прихильник підписання угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі між Україною і ЄС, надання безвізового режиму нашим громадянам та якомога інтенсивного просування по шляху до ЄС. Але влада, декларуючи це, сама собі щодня, щомиті ускладнює досягнення цього завдання, оскільки вона вже налаштувала проти себе всю демократичну Європу. Тому понад усе українській владі треба реагувати на цю ситуацію, яку вона сама створила. І якщо вона зреагує вчасно ближчими тижнями, то угода про асоціацію, я думаю, безперешкодно до кінця року буде підписана. Зрештою, європейці стали на цю позицію. Якщо влада не зреагує, думаю, будуть суттєві ускладнення», – заявив також В’ячеслав Кириленко в ефірі Радіо Свобода.

Детальніше читайте у неділю, 18 вересня, на сайті www.radiosvoboda.org
XS
SM
MD
LG