Доступність посилання

ТОП новини

У Мюнхені почався «Октоберфест»


У Мюнхені, столиці німецької Баварії, в суботу почався «Октоберфест», традиційне свято, знамените особливими сортами і великою кількістю пива, яке на ньому випивають гості з усього світу.

За традицією, опівдні обер-бургомістр (мер) Мюнхена вибив чоп із бочки пива під салют із 12 гармат і тим почав свято, головні розваги якого – пиво, зварене за особливими святковими рецептами у пивоварах міста, яке не продається в інший час і в інших місцях, традиційні баварські страви, традиційні ж баварські строї, а також різноманітні атракціони.

У святі, що відбувається на луці Терезієнвізе неподалік центру Мюнхена, останніми роками брали участь близько 6 мільйонів людей, які випивали близько 6 мільйонів літрів пива протягом 16–18 днів (цього року свято триватиме 17 днів).

«Октоберфест», або ж «жовтневе свято», започаткували в Мюнхені в жовтні 1810 року, коли в столиці тодішньої окремої баварської держави влаштували весілля кронпринца Людвіґа, майбутнього короля Баварії.

Свято відразу стало традиційним.

Пізніше його початок перенесли на другу половину вересня, бо в цей час і на самому початку жовтня в Мюнхені зазвичай добра погода.

За весь час від 1810 року свято скасовували через надзвичайні події (війни, епідемії тощо) тільки 24 рази.

Ціна святкового пива щороку зростає. Цього року традиційна літрова склянка – «мас» – вперше коштує вже понад 9 євро.
XS
SM
MD
LG