Доступність посилання

ТОП новини

Мер Харкова хоче вибачень від телеканалів за «цинічні» звинувачення


Міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що чекає на вибачення від керівників харківських телеканалів, які звинуватили його в причетності до припинення їхнього мовлення. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Кернес назвав «цинічними» звинувачення на його адресу щодо тиску на провайдерів, які вимкнули з ефіру харківську телекомпанію АТН, канали «Фора» та АТВК.

«Я ніколи не був зацікавлений в тому, щоб якій-небудь телеканал був закритий. Сьогодні, я вважаю, у Харкові достатньо джерел інформації. Згідно із законом про публічну інформацію, я готовий надати будь-яку інформацію. І звинувачувати мене без аргументів, без фактів, – це з вашого боку цинічно. Я звертаюся до керівництва телеканалів, до тих, хто підписався під звинуваченнями на мою адресу, вибачитися переді мною. В іншому випадку я залишаю за собою право діяти згідно із діючим законодавством», – сказав Геннадій Кернес.

За словами харківського мера, зникнення з ефірного простору трьох опозиційних телеканалів – це внутрішні проблеми їхніх співвласників, «свої розборки», і «ці питання зараз розглядаються в судах».

Раніше у Харкові зникли з ефіру телекомпанія АТН, телеканали Фора та АТВК, які пов’язують із головою обласного осередку «Батьківщини» Арсеном Аваковим.

Із цього приводу керівництво телеканалів звернулося з відкритим листом до Президента України Віктора Януковича з вимогою вплинути на владу Харкова, «яка знищує незалежні ЗМІ».
XS
SM
MD
LG