Доступність посилання

ТОП новини

Найбільшим сюрпризом буде виправдання Тимошенко – адвокат


«Які можуть бути сюрпризи при винесенні рішення суду щодо Тимошенко? На мою думку, найбільшим сюрпризом буде виправдувальний вирок. Тому що те, що зараз зроблено прокуратурою і зроблено судом, зокрема прокуратура не змінила обвинувачення, вони стоять на тому, що це було, все ж таки, явне перевищення службових повноважень. Прокуратура запросила 7 років позбавлення волі. Але хотілося б тут зазначити, що 7 років позбавлення волі – це мінімальний строк, який передбачений за цією частинною цієї статті. Хоча інкримінується 1,5 мільярда гривень – це велика сума. Більше того, колишній Прем’єр-міністр – також службова особа... І тому при невизнанні вини просити 7 років позбавлення волі – це зовсім нелогічно», – заявив в ефірі Радіо Свобода Олександр Плахотнюк, адвокат Юлії Тимошенко.

Плахотнюк «переконаний, що якщо навіть зараз суд ухвалить рішення про те, щоб засудити Юлію Володимирівну Тимошенко, це дійде до Європейського суду і цей вирок буде скасований».

Адвокат також припустив, що «є варіанти призначити покарання вище вищої межі, наприклад 5 років позбавлення волі. І в цьому випадку може бути призначене покарання умовно».

«Я гадаю, що те що суддя пішов у нарадчу кімнату і оголосив перерву аж до 11 жовтня, говорить про те, що ще не знають, що робити з цією справою», – заявив адвокат Тимошенко.

«Суддя в нарадчій кімнаті може ухвалити рішення про те, що недостатньо щось досліджено і відновити судове слідство в судовому засіданні, тобто продовжити розгляд справи. Суддя може ухвалити рішення, зокрема продовживши судовий розгляд, потім повернути цю справу для проведення додаткового розслідування, змінивши запобіжний захід. Тобто, ми маємо ще, все ж, кримінальний процес відносно екс-прем’єра. Але вона може перебувати в цей час на волі. Тобто, варіантів багато. При бажанні».

Повертаючись до початку розгляду справи Тимошенко, адвокат заявив: «У квітні раптово, буквально за 1 день, було ухвалено рішення про порушення кримінальної справи. При чому на підставі таких документів і таких матеріалів, які, по-перше, за один день проаналізувати просто неможливо, а, по-друге, так звана ця проміжна довідка комісійної перевірки КРУ, яка виникла за один день і буквально за пару годин там була проаналізована велика кількість матеріалів, якщо вірити документу, і ухвалено рішення про те, що начебто було спричинено збитки діями Юлії Володимирівни. А це свідчить про те, що не було ніякої об’єктивної перевірки, а справа порушувалася одномоментно в один день. А це значить, що комусь це було потрібно».

«Лідери всіх країн дають оцінку. І однозначно дають оцінку, що це політичний процес і що це політична розправа над Тимошенко Юлією Володимирівною», – заявив адвокат Тимошенко в ефірі Радіо Свобода.
.
Повністю інтерв'ю читайте в неділю, 2 жовтня, на нашому сайті
XS
SM
MD
LG