Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщині вирішують чи оголошувати евакуацію села Дідилів через аварію


Санітароно-епідеміологічна служба взяла проби ґрунту на подвір’ї садиби села Дідилів на Львівщині, де перекинулася вантажівка з токсичною речовиною – мононітрохлорбензолом.

Як повідомила кореспонденту Радіо Свобода голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації, депутат обласної ради Ірина Сех – одна з бочок внаслідок аварії розгерметизувалася й залишається відкритим питання про евакуацію жителів села.

«Вантажівка майже в’їхала в житловий будинок, збила електроопору і перекинулася. Внаслідок цього із фури висипалася токсична речовина, за даними фахівців – високотоксичний мононітрохлорбензол, який належить до першого класу небезпеки. Водій вантажівки загинув на місці», – сказала Сех.

Однак обласне управління Міністерства з надзвичайних ситуацій запевняє, що потреби в евакуації немає. Наслідки аварії уже ліквідували, а небезпечний вантаж направили до митниці.

Аварія сталася близько дев'ятої вечера 13 жовтня. Вантажівка перекинулася на міжнародній трасі Київ-Чоп у селі Дідилів Кам’янка-Бузького району Львівської області. Мононітрохлорбензол перевозили з Горлівки до Польщі.
XS
SM
MD
LG