Доступність посилання

ТОП новини

Муаммара Каддафі поховають у пустелі


Колишнього лівійського диктатора Муаммара Каддафі, який загинув біля рідного міста Сірта 20 жовтня, планують поховати сьогодні. Нова лівійська влада прагне зробити це в секретному місці в пустелі, щоб могила Каддафі не стала місцем паломництва його прихильників.

Обставини смерті Каддафі залишаються суперечливими. Голова Національної перехідної ради Мустафа Абдель-Джаліль оголосив про формування комітету для розслідування подій, що передували загибелі колишнього диктатора.

Спеціальний радник міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch Фред Ейбрагамз називає таке розслідування дуже важливим.

«Якщо цього не зробити, то лівійці можуть взяти правосуддя у свої руки, і тоді йтиметься вже не тільки про Каддафі. У Лівії діють сотні озброєних груп, і якщо не розслідувати цю справу, то вони отримають сигнал, що можуть діяти безкарно», – сказав радник правозахисної організації.

Human Rights Watch також закликає Національну перехідну раду розслідувати «очевидну масову страту» 53 імовірних прихильників Каддафі у його рідному місті.
XS
SM
MD
LG