Доступність посилання

ТОП новини

Держава не добудовуватиме «Дитячу лікарню майбутнього» – Бахтєєва


Держава не добудовуватиме Всеукраїнський центр охорони здоров’я матері і дитини, більш відомий як «Дитяча лікарня майбутнього». Про це на міжнародній конференції повідомила голова парламентського Комітету з питань охорони здоров’я, народний депутат від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва.

Вона наголосила, що питання про завершення будівництва дуже актуальне для України, воно зафіксовано у відповідному проекті постанови Верховної Ради, проте сьогодні держава не може взяти на себе відповідальність щодо завершення будівництва. «Це – не державний і не урядовий проект. Хоча ми розуміємо, як це необхідно, розуміємо виняткову важливість такої лікарні для нашої країни», – сказала депутат.

Капсулу у фундамент «Дитячої лікарні майбутнього» заклали у березні 2006 року на території клінічної лікарні «Феофанія» в Києві. Того ж року у грудні під час телемарафону організатори зібрали на центр понад 262 мільйони гривень добродійної допомоги.

У жовтні цього року депутат-нунсівець Геннадій Москаль попросив Генпрокурора провести перевірку всіх обставин будівництва «Дитячої лікарні майбутнього», яке так і не розпочалося, і встановити, куди поділися зібрані кошти. Того ж дня у фонді центру заявили, що перевірки контрольних органів не виявили порушень у його роботі.
XS
SM
MD
LG