Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську чорнобильці вирішили не пікетувати Пенсійний фонд


Чорнобильці Дніпропетровщини відмовилися від акцій протесту під управлінням Пенсійного фонду в області й готуються до акції протесту під Кабінетом Міністрів 29 листопада. Про це Радіо Свобода повідомив керівник міської організації всеукраїнського об’єднання «Союз Чорнобиль України» Олександр Субота.

За його словами, на сьогоднішніх консультаціях в управлінні Пенсійного фонду чорнобильцям довели, що фонд «пам’ятає про гроші», недоплачені тим, хто виграв суди, і коли кошти надійдуть з держбюджету, їх відразу перерахують.

«Пенсійний фонд тут ні до чого взагалі, вони – як «перевалочна база» коштів. Тому попередня інформація така – пікетування 29-го числа Кабінету Міністрів», – сказав Радіо Свобода Олександр Субота і додав, що на заплановану акцію до столиці поїде близько 200 дніпропетровців.

24 листопада у Дніпропетровську мало відбутись пікетування регіонального управління Пенсійного фонду України. За словами чорнобильців, вони планували цю акцію на підтримку тих людей з інших міст, які раніше оголосили голодування на знак протесту проти невиплати відсуджених пенсій.

Наразі пенсії в щомісячному обсязі близько 6 тисяч гривень відсудили собі понад 900 дніпропетровських чорнобильців. Реально виплачувані «чорнобильські» пенсії в місті складають в середньому 2 тисячі гривень.
XS
SM
MD
LG