Доступність посилання

ТОП новини

Уряд оскаржуватиме рішення судів щодо виплати компенсації чорнобильцям


Уряд подав апеляції на рішення судів щодо виплати компенсацій чорнобильцям. Про це заявив голова правління Пенсійного фонду Борис Зайчук.

«Коли було ухвалено рішення щодо спрощеної системи судочинства, наших людей навіть не запрошували на ці рішення, приймалися вони суддями, і відразу ж були приписи про негайне виконання. От чому в нас виникла проблема. Але ми однаково всі ці рішення судів оскаржуємо і будемо оскаржувати», – сказав він.

За словами Зайчука, станом на 1 листопада в місцевих судах було 1,2 мільйона позовів, пов’язаних з пенсійним забезпеченням, на загальну суму 6,4 мільярда гривень, зокрема чорнобильців – 115, 6 тисячі позовів на суму 1,8 мільярда гривень.

Нині в апеляційних судах – 2,6 мільйона справ на суму 5,9 мільярда гривень, з яких щодо пенсійного забезпечення чорнобильців – 254,7 тисячі на суму 2,8 мільярда гривень.

Також, за даними Бориса Зайчука, на забезпечення виплати з судових рішень у січні-листопаді було направлено 5,9 мільярда гривень, досі не профінансовані виплати на суму 2,3 мільярда гривень.

Сьогодні на засіданні уряду Микола Азаров закликав відповідні органи ретельно вивчити рішення судів щодо виплати пенсій чорнобильцям.
XS
SM
MD
LG