Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку продовжують голодування 22 чорнобильці


У Донецьку продовжують акцію протесту 22 чорнобильці. Про це повідомляє «УНІАН» із посиланням на члена ініціативної групи голодуючих Едуарда Капустіна.

За його словами, ніч у наметовому містечку біля будівлі обласного управління Пенсійного фонду минула спокійно, шпиталізованих немає. «Зараз у містечко починають прибувати люди, що підтримують нашу акцію. Ми її продовжуємо», – сказав Капустін.

Чорнобильці пікетують обласне управління Пенсійного фонду з середини листопада. Вони оголосили голодування, їхня основна вимога – виплата пенсій у повному обсязі.

Вночі 24 листопада Донецький окружний адміністративний суд задовольнив позов Донецької міськради про заборону акції протесту біля будівлі обласного управління Пенсійного фонду через загрозу теракту. 27 листопада працівники МНС у супроводі міліції демонтували намети згідно з рішенням суду про заборону акції. Під час демонтажу помер 70-річний шахтар-інвалід Геннадій Конопльов.

29 листопада на місці демонтованого намету чорнобильці встановили новий армійський намет з дощатою підлогою, розрахований на 60 чоловік.
XS
SM
MD
LG