Доступність посилання

ТОП новини

Опозицiя залишила сесiйну залу Верховної Ради


Депутати фракцiй «БЮТ-Батькiвщина» та НУНС залишили залу засiдання парламенту – на знак протесту проти «свавілля, яке чинить нинішній Президент».

Про це з трибуни Верховної Ради заявив лідер фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін.

«Органiзатори репресiй мають понести вiдповiдальнiсть, зокрема шляхом застосування до них персональних санкцiй з боку розвинених країн», – наголосив Кожем’якiн.

Він повiдомив, що під час консультацiй у Голови Верховної Ради Володимира Литвина лiдерам фракцiй так i не вдалося досягти домовленостей з питань, якi пропонує вирішити опозицiя.

Депутати від опозиції вимагають декриміналізації статей, за якими засуджена Юлія Тимошенко. Натомість Генеральна прокуратура звинувачує колишнього Прем’єр-міністра ще й у причетності до ухиляння від сплати податків і приховуванні валютної виручки у справі ЄЕСУ.

У четвер Шевченкiвський районний суд Києва провiв виїзне засiдання в СIЗО і обрав для Тимошенко запобiжний захiд – арешт на два мiсяцi у справi ЄЕСУ.

Депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Павловський в ефірі Радіо Свобода назвав суд у СІЗО порушенням закону.

«Кримінально-процесуальний кодекс України не передбачає виїзних засідань, тим більше, прямо в камері. Це вони кажуть «кодекс не забороняє», але процедура проведення суду детально виписана у Кримінально-процесуальному кодексі, її треба дотримуватися. І це буде підставою для апеляції», – наголосив Андрій Павловський.
XS
SM
MD
LG