Доступність посилання

ТОП новини

За пошкодження пам’ятника Сталіну «тризубівці» отримали умовні терміни


Жовтневий районний суд Запоріжжя виніс вирок «тризубівцям», які відпиляли голову пам’ятнику Сталіну. Усі обвинувачені отримали умовні терміни покарання. Про це Радіо Свобода повідомив адвокат одного із засуджених Володимир Прудовський.

За інформацією Прудовського, зокрема, Роман Хмара, який проходив у справі як організатор, та ще двоє «тризубівців» отримали по три роки позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки, решта – від 2 до 3 років обмеження волі з випробувальними термінами у 1-2 роки.

Разом із цим суд зобов’язав «тризубівців» відшкодувати вартість пам’ятника – понад 100 тисяч гривень.

За словами адвоката, суд не взяв до уваги того факту, що сам пам’ятник Сталіну в Запоріжжі був встановлений всупереч українському законодавству.

«Саме встановлення пам’ятника – це по суті заперечення факту Голодомору. Але суд від цього питання ухилився і ніякої оцінки не давав», – сказав Радіо Свобода Володимир Прудовський.

Адвокат також наголосив, що у ході слідства до «тризубівців» застосовувались методи фізичного і психологічного тиску, крім того, у підсудних правоохоронці вилучили і досі не повернули деякі цінні особисті речі.
XS
SM
MD
LG