Доступність посилання

ТОП новини

Проти 2 підозрюваних у проекції лазерного напису «Юлі – волю» склали адмінпротоколи


Співробітники міліції склали адміністративні протоколи проти 2 підозрюваних у проекції лазерного напису з готелю «Козацький» у Києві під час святкування Нового року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві.

«У зазначений час двоє громадян, які позиціонують себе як симпатики однієї з політичних сил, без погодження своїх дій з адміністрацією готелю, перебуваючи в одному з номерів, на свій розсуд застосували прилад проекції лазерних променів. Жодного відношення до осіб, які працюють у Верховній Раді України ці громадяни не мають», – йдеться у повідомленні.

У міліції наголошують, що «використання подібного пристрою з порушеннями правил безпеки (у даному випадку небезпечний кут проекції променю) може призвести до серйозного травмування органів зору людини». «З огляду на реальну загрозу здоров’ю людей, працівники охорони готелю намагалися припинити дії цих громадян. Вичерпавши всі можливі засоби, охоронці звернулися за допомогою до міліції. Коли наряд міліції прибув за викликом, громадяни поводили себе зухвало, погрожували працівникам міліції», – інформує прес-служба.

«З огляду на їхню поведінку, відносно порушників у присутності понятих складено адміністративні протоколи за статтею 185 Кодексу про адміністративні правопорушення (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції) та прийняті зобов’язання явки до суду. Жодного громадянина міліція не затримувала», – йдеться в повідомленні.

Раніше партія «Батьківщина» заявила, що о 00.30 1 січня «близько п’яти осіб у формі працівників міліції увірвалися до номеру готелю «Козацький», де разом з друзями святкував Новий рік народний депутат від БЮТ Андрій Павловський» і «вирвали з розеток всі електроприлади».

В ніч із 31 грудня на 1 січня, коли на майдані Незалежності тривало святкування Нового року, на будівлі консерваторії та на Стелі незалежності під час святкового салюту з’явився лазерний напис «Юлі – волю».

Готель «Козацький» знаходиться у центрі Києва, частина його вікон виходить на майдан Незалежності навпроти місця, де знаходилася сцена в новорічну ніч.
XS
SM
MD
LG