Доступність посилання

ТОП новини

Захист Тимошенко оскаржив її етапування до Качанівської колонії


Захист Юлії Тимошенко оскаржив її етапування до Качанівської виправної колонії №54, що у Харкові. Про це журналістам заявив захисник колишнього прем’єра, б’ютівець Сергій Власенко.

За його словами, відповідну скаргу вже передали до Генеральної прокуратури. Власенко додав, що захист також подасть заяву у правоохоронні органи з вимогою притягнення до відповідальності осіб, які ухвалили рішення про етапування Тимошенко і, таким чином, порушили постанову Шевченківського суду Києва про утримання її у Лук’янівському СІЗО.

Сергій Власенко, який сьогодні відвідав Юлію Тимошенко у колонії, також розповів, що в кімнаті для побачень у корпусі, де відбуває покарання колишній прем’єр, встановили ліжко. Він наголосив, що стан її здоров’я залишається важким. «Попри бравурні заяви Міністерства охорони здоров’я, вона не може самостійно пересуватися, тому що такий задовільний стан здоров’я мені вкрай складно оцінити», – сказав він.

За словами Власенка, колишній прем’єр прийняла пропозицію канадських лікарів про незалежне медичне обстеження стану її здоров’я. Водночас він зазначив, що для цього потрібен дозвіл Державної пенітенціарної служби.

На запитання кореспондента Радіо Свобода, чи відреагувало керівництво колонії на скаргу Юлії Тимошенко про яскраве цілодобове освітлення у камері, Сергій Власенко відповів, що сьогодні до неї кілька разів приходили робітники і намагалися змінити освітлення на тьмяніше.
XS
SM
MD
LG