Доступність посилання

ТОП новини

Чоловік Юлії Тимошенко попросив політичного притулку в Чехії


Чоловік колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко Олександр, який зараз перебуває в Чехії, попросив політичного притулку в цій країні. За даними чеської газети Právo, відповідне прохання він подав ще в останні дні 2011 року.

Видання повідомляє, що міністр внутрішніх справ Чехії Ян Кубіце у середу обговорив це питання з міністром закордонних справ Карелом Шварценберґом.

За інформацією газети Právo, прохання Олександра Тимошенка про надання політичного притулку, найімовірніше, буде задоволене.

Юлія Тимошенко засуджена в Україні до семи років позбавлення волі – за перевищення влади і службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією 2009 року. Опозиція в Україні і західні країни називають це рішення політично мотивованим.

51-річний Олександр Тимошенко ніколи не був активним учасником політичного чи громадського життя. Він став регулярно з’являтися на публіці лише в серпні 2011 року, коли його дружина була взята під варту. Як один із її захисників він був присутній на засіданнях Печерського районного суду Києва.

Рік тому Чехія надала політичний притулок колишньому міністрові економіки в уряді Юлії Тимошенко Богданові Данилишину. Тоді це призвело до значного охолодження відносин офіційних Праги і Києва.
XS
SM
MD
LG