Доступність посилання

ТОП новини

Президент на Різдво візьме участь у богослужінні у Почаївській лаврі УПЦ (МП)


Президент України Віктор Янукович 7 січня візьме участь у Різдвяному богослужінні у Свято-Успенській Почаївській лаврі, що на Тернопільщині.

Цього тижня голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян не був присутній на позачерговій сесії обласної ради – як повідомив керівник фракції Партії регіонів у облраді Павло Федик, у зв’язку з підготовкою до візиту Президента в Почаївську лавру. Того дня у прес-службі облдержадміністрації поінформували, що Хоптян перебуває з робочою поїздкою у Збаразькому і Кременецькому районах (на території останнього і розташована Почаївська лавра), де «перевіряє стан виконання доручень з проведення благоустрою доріг, парків і скверів».

Сам Віктор Янукович нині перебуває у своїй резиденції в Гуті, що на Івано-Франківщині.

Почаївська лавра є монастирем Української православної церкви, що в єднанні з Московським патріархатом у Росії. Президент Віктор Янукович демонструє свою належність і прихильність до цієї конфесії, відвідуючи на християнські свята тільки її храми – на відміну від попереднього Президента Віктора Ющенка, який у такі дні відвідував храми кількох головних християнських конфесій в Україні.
XS
SM
MD
LG