Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» стверджує, що своєчасно попередив про скорочення закупiвлі газу


Чинний контракт купiвлi-продажу природного газу вiд 19 сiчня 2009 року передбачає можливiсть змiни щорiчного обсягу постачання. Про це заявляє Нацiональна акцiонерна компанiя «Нафтогаз України».

Компанія нагадує, що з урахуванням передбаченої харківськими угодами знижки в четвертому кварталі 2011 року ціна імпортованого з Росії газу склала близько 400 доларів за тисячу кубометрів. З огляду на таку ціну, «у 2012 роцi потреби економiки України в цьому енергоносiї значно скоротилися», наголошується в повідомленні «Нафтогазу».

Українська компанія стверджує, що «вiдповiдно до положень контракту й у визначенi ним термiни» надсилала «близько десяти листiв iз проханням узгодити постачання в 2012 роцi в обсязi 27 мільярдів кубометрів».

Намір знизити закупівлі російського газу в 2012 році з передбачених контрактом 52 мільярдів кубометрів газу до 27 мільярдів кубометрів підтвердив також міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко.

«Ми будемо закуповувати газу стільки, скільки потрібно для нашої економіки. Якщо в наших партнерів будуть питання, вони можуть їх вирішувати цивілізованим способом», – наголосив він.

Раніше у середу на зустрічі з президентом Росії Дмитром Медведєвим голова «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що очолювана ним компанія занепокоєна односторонніми заявами українських партнерів щодо зниження обсягів закупівлі газу.
XS
SM
MD
LG