Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську на честь ініціатора дивізії «Галичина» назвали вулицю


Володимир Кубійович
Володимир Кубійович
Рішення про перейменування вулиці Індустріальної на вулицю імені Володимира Кубійовича ухвалила сьогодні сесія Івано-Франківської міської ради.

Так депутати вирішили пошанувати пам’ять вченого-етнографа, історика, активного громадського діяча, одного з ініціаторів створення української дивізії «Галичина».

За словами секретаря міськради, представника ВО «Свобода» Руслана Марцінківа, людина, яка відстоювала інтереси української державності за кордоном, заслуговує на таке пошанування. А саме рішення є свідченням того, що міська рада «послідовна у підтримці українських цінностей».

На попередній сесії минулого тижня депутати міськради ухвалили рішення про встановлення у 2012 році щомісячної доплати до пенсій ветеранам ОУН-УПА. Така доплата становитиме 500 гривень, в минулому році це було 200 гривень.

В Івано-Франківську проживає 44 ветерани ОУН-УПА.

Народний депутат від КПУ Олександр Голуб назвав це рішення Івано-Франківської міськради «цинічною наругою над справжньою історією українського народу і пам’яттю мільйонів жертв фашизму» та «продовженням героїзації нацистських посібників з ОУН-УПА». Він запропонував скоротити дотації Івано-Франківській та Львівській областям.
XS
SM
MD
LG