Доступність посилання

ТОП новини

Герасим’юк: українців не лишать наодинці з диктатурою


Резолюція ПАРЄ щодо України – це «потужний сигнал допомоги українцям, потужний сигнал про те, що їх не залишають наодинці з брутальною диктатурою». Про це в мережі Facebook написала заступник голови постійної делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи, депутат від НУНС Ольга Герасим’юк.

Депутат також зазначила, що іменем Юлії Тимошенко починався і закінчувався кожен виступ на ПАРЄ.

«Жодна політична група (в Раді Європи) не заступилася за владу, а найсильніше за політичні переслідування й понівечене верховенство права критикували (Україну) соціалісти. Взагалі… по-моєму, не почути цього всього – треба мати серйозні проблеми зі слухом, мозком, інтуїцією, яка шепоче, що під дверима стоїть маленький чоловічок на ім'я «кінець», – написала Ольга Герасим’юк.

Крім того, вона зауважила, що «поправки до резолюції від провладних українських депутатів не підписав жоден європеєць».

Вчора у Стразбурзі на сесії ПАРЄ проголосували за резолюцію «Функцiонування демократичних iнститутiв в Українi». Якщо «в розумні терміни» не буде втілено певні рекомендації, особливо ті, що стосуються кримінальних переслідувань колишніх урядовців, це «порушить серйозні питання» щодо відданості України принципам демократії і верховенства права, мовиться в резолюції.

«Асамблея закликає моніторинговий комітет продовжувати пильно стежити за ситуацією і пропонувати будь-які подальші дії, які може Асамблея вжити, аж до можливих санкцій, якщо вимоги не виконають», – сказано в резолюції.
XS
SM
MD
LG