Доступність посилання

ТОП новини

Авакова оголошено у міжнародний розшук – прокуратура


Колишнього голову Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова оголошено в міжнародний розшук, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

31 січня колишнього голову Харківської обласної державної адміністрації Авакова притягнуто як обвинуваченого у кримінальній справі, яку порушила 26 січня прокуратура області стосовно нього за фактом перевищення влади та службових повноважень. Цього ж дня його оголошено в міжнародний розшук, за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводський районний суд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді взяття під варту, мовиться у повідомленні.

У прокуратурі також поінформували, що у вівторок, 31 січня, слідчі слідчо-оперативної групи прокуратури області спільно з УБОЗ Головного управління МВС в області «на підставі постанов суду» проводять обшуки за місцем проживання та реєстрації Арсена Авакова.

На початку січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження впродовж 2009 року земельної ділянки площею 55 гектарів у Харківському районі. За інформацією посадовців обласної адміністрації, державні акти, на підставі яких одна з фірм придбала право власності на ділянки із незаконно зміненим цільовим призначенням, підписував особисто Аваков.

26 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно колишнього голови Харківської обласної державної адміністрації Арсена Авакова за фактом перевищення ним службових повноважень.

Арсен Аваков нині перебуває поза межами України.
XS
SM
MD
LG