Доступність посилання

ТОП новини

МВС: вилучені сервери EX.UA направили на експертизу


Сервери порталу EX.UA, які напередодні вилучили правоохоронці, направлені на технічну експертизу. Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України Руслан Пахомов.

Він нагадав, що напередодні правоохоронці під час проведення слідчих дій в офісі та дата-центрах файлообмінника EX.UA вилучили серверне обладнання для вивчення всієї інформації, яка там розміщена.

Руслан Пахомов повідомив, що кримінальну справу щодо закритого напередодні файлообмінника порушили ще 1 липня 2011 року. За словами представника МВС, правоохоронні органи неодноразово попереджали адміністрацію ресурсу про неправомірне використання інтелектуальної власності. «Тому казати про те, що це була спланована акція проти громадян і ресурсу, не можливо», – сказав він.

Руслан Пахомов зазначив, що слідчі дії проводилися в офісі ресурсу, власниками якого є ті самі особи, яким належить EX.UA, – це, за його словами, підтвердили на допиті самі працівники офісу. Водночас представник офісу, який був присутній на брифінгу, заперечив, що цей офіс належить EX.UA, і зауважив, що під час обшуку правоохоронці не надали жодного документа, який юридично обґрунтовував би їхні дії.
XS
SM
MD
LG