Доступність посилання

ТОП новини

Німецький омбудсмен відвідав Київське СІЗО


Маркус Льонінґ, омбудсмен ФРН
Маркус Льонінґ, омбудсмен ФРН
У Державній пенітенціарній службі України вважають, що у німецького омбудсмена Маркуса Льонінґа залишилися позитивні враження від побаченого в Київському СІЗО.

«На всі запитання, які хвилювали пана Маркуса, ми надали повні, аргументовані відповіді, і моє враження як психолога з великим досвідом, що він залишився задоволений цими відповідями», – цитує агентство «Інтерфакс» начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Києві та області Олександра Сайка.

Сайко зазначив, що, за словами Льонінґа, він бував у подібних закладах Польщі, Німеччини, інших країн, і у нього є можливість порівняти умови утримання.

Начальник столичного управління пенітенціарної служби також розповів, що німецький омбудсмен під час відвідування в середу Лук’янівського СІЗО зміг побачити камери, в яких перебували екс-глава МВС Юрій Луценко та екс-прем’єр Юлія Тимошенко, медично-санітарний корпус для утримання жінок, прогулянкові дворики, територію СІЗО, ознайомився з історією слідчого ізолятора.

Він також нагадав, що Апеляційний суд Києва дозволив німецькому омбудсмену відвідати Ю.Луценка в Лікарні швидкої допомоги та поспілкуватися з ним.

У понеділок прес-служба Державної пенітенціарної служби повідомила, що 2 квітня 2012 року до ДПСУ надійшло звернення МЗС «з вербальною нотою Посольства Німеччини в Україні сприяти можливості відвідування Уповноваженим Федерального уряду з прав людини та гуманітарної допомоги у період з 10 по 12 квітня 2012 року паном Маркусом Льонінґом Київського слідчого ізолятора для зустрічі з Юрієм Луценком».
XS
SM
MD
LG