Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк звинуватив Ющенка в погіршенні стосунків із Росією


«Криза українсько-російських відносин є результатом помилок діючого Президента», – заявив екс-спікер, лідер «Фронту змін»Арсеній Яценюк, виступаючи у Києві на зібранні експертів «Україна – Росія: шляхи подолання кризи у відносинах».

До погіршення ситуації, на думку Яценюка, також долучилися Юлія Тимошенко та Віктор Янукович.

«Темою стосунків із Росією маніпулювали, але по суті не було реалізовано жодного великого спільного економічного проекту. І цю порожнечу заповнили політтехнологи», – наголосив Яценюк. За його словами, в результаті непродуманої «риторики і українського та російського керівництва» почало формуватися негативне ставлення «на рівні простих людей».

Арсеній Яценюк вважає, що ідеологія – «щоб мати гарні стосунки із Заходом треба мати напружені стосунки з Росією» – продемонструвала свою хибність.

«Настав час прагматичних стосунків. Ми не в колоніальному світі живемо. І ми маємо зрозуміти, що Україна й Росія великі держави і позитивні конкуренти. Ми потрібні одне одному в економічному плані», – сказав лідер «Фронту змін».

Круглий стіл за участю українських та російських експертів, політиків та дипломатів підготували Центр Разумкова, Фонд Open Ukraine та Російський суспільно-політичний центр.

Напередодні опитали 200 експертів, порівну з кожного боку. Майже половина російських аналітиків вважають, що стосунки України й Росії суттєво погіршилися.
XS
SM
MD
LG