Доступність посилання

ТОП новини

СБУ просить Росію надати засекреченi документи про Голодомор


Служба безпеки України звернулася до росiйської сторони з проханням надати засекреченi документи, якi можуть допомогти в розслiдуваннi кримiнальної справи за фактом геноциду українського народу в 1932-33 роках.

Як заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, допомога Росії в цій справі буде надзвичайно важливою для об’єктивного розслiдування i подальшого визначення звинувачення в рамках кримiнальної справи.

«Наразi триває досудове слiдство, i перед переданням справи до суду, безумовно, буде висунуте звинувачення. Заради цього i порушена кримiнальна справа, яка має встановити iстину, а саме органiзаторiв i винуватцiв здiйснення цього злочину», – пояснив голова СБУ.

Він вкотре наголосив, що ця кримiнальна справа не спрямована проти Росії.

За словами Наливайченка, в рамках цiєї справи розслiдуються злочини, якi здiйснювалися в сiмнадцяти областях України. Розслiдування здiйснюється у рамках нацiонального законодавства України.

25 травня СБУ повідомила про порушення кримiнальної справи за фактом геноциду в Українi в 1932-1933 роках, внаслiдок якого загинули мiльйони громадян.
XS
SM
MD
LG