Доступність посилання

ТОП новини

В Україні з’явився сайт для скарг на порнографію в інтернеті


Інтернет асоціація України запустила проект, який, за словами розробників, має стати дієвим механізмом для викорінення в українському сегменті інтернету контенту, пов’язаного з насильством.

Зайшовши на ресурс Skarga.ua, користувач у спеціальному полі має вказати адресу веб-сторінки, де, на його думку, міститься незаконний контент, вибрати одне з чотирьох видів порушення: порнографія за участю неповнолітніх, прояви расової та національної нетерпимості, прояви тероризму, заклики до повалення конституційного ладу.

При досягненні по одній адресі порогової кількості скарг автоматично формується інформаційний лист, який спрямовується на відповідний e-mail провайдера з бази Європейського Мережевого Координаційного Центру. Провайдер ознайомлюється з порушеннями і може вживати заходів до порушника.

За словами голови правління Інтернет асоціації України Тетяни Попової, залучення широкої ініціативи громадськості є «єдиним ефективним механізмом викорінення проявів насильства в українському сегменті інтернету».

Інтернет асоціація України була створена в листопаді 2000 року з метою консолідації зусиль всіх зацікавлених сторін у розвитку інтернету в Україні. Зараз Асоціація об’єднує близько 90 учасників.
XS
SM
MD
LG