Доступність посилання

ТОП новини

На Харківщині селищного голову засудили до 8 років тюрми за шахрайство


До восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна засудили колишнього селищного голову на Харківщині. Таке рішення сьогодні ухвалив Апеляційний суд області. Рішення оприлюднив суддя Олександр Мозговий, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Миколу Клока суд визнав винним у шахрайстві в особливо великому розмірі, службовій підробці та перевищенні службових повноважень.

Прокурор вимагав для підсудного ув’язнення терміном на 11 років, а адвокат селищного голови наполягав на невинуватості клієнта і вимагав звільнити його з-під варти.

Голова Кулиничівської селищної ради Микола Клок був затриманий у грудні минулого року під час отримання 25 тисяч доларів хабара за виділення земельної ділянки під будівництво.

Після оголошення сьогоднішнього рішення суду адвокат Клока заявив про намір подавати апеляцію.

Минулого місяця суддя Мозговий ухвалив рішення про позбавлення волі терміном на десять років для міського голови Балаклії Харківської області. Олександра Кияниченка визнали винним у хабарництві в особливо великих розмірах.

Голову міста Балаклія затримали під час отримання хабара в 900 тисяч гривень. Це була перша частина грошей, які Олександр Кияниченко вимагав за виділення земельних ділянок в Балаклії під забудову житловими будинками та ведення сільського господарства. За даними слідства, Кияниченко загалом вимагав у підприємця 1 мільйон 700 тисяч гривень.
XS
SM
MD
LG