Доступність посилання

ТОП новини

Кожен сьомий злочин в Україні пов’язаний із наркотиками – МВС


Кожен сьомий злочин, зареєстрований в Україні, пов’язаний з наркоторгівлею – повідомив заступник голови Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків та психотропних речовин Міністерства внутрішніх справ України Олег Шутяк.

«Україна – перша з держав колишнього СРСР, яка ратифікувала конвенції ООН із запобігання розповсюдження наркотиків і психотропних препаратів. Але вітчизняна наркополітика не привела до кардинального покращення ситуації із вживанням наркотиків: на сьогодні у МВС зареєстровані понад 164 тисячі наркозалежних, з них 74 тисячі – ВІЛ-позитивні…», – сказав Шутяк, виступаючи на круглому столі з нагоди 15-річчя введення в дію «антинаркотичного законодавства».

За словами представника МВС, ухвалена Державна програма боротьби з поширенням наркотиків, розрахована на 2004 – 2010 роки, так і не отримала цільового фінансування; залишається актуальною проблема законодавчого забезпечення наркополітики з урахуванням сучасних змін на ринку наркоторгівлі.

Олег Шутяк повідомив, що експерти Міністерства внутрішніх справ України, вивчивши досвід країн ЄС і США, підготували низку законопроектів, спрямованих на законодавчу підтримку державної політики у цій сфері. Так, за його словами, на часі – ухвалення нового закону про лікарські засоби та контроль за їхнім обігом, та закон про ліцензування деяких видів господарської діяльності (які стосуються поширення фармацевтичних і медичних препаратів).

15 лютого 1995 року Верховна Рада України ратифікувала конвенції ООН з питань наркотиків, та ухвалила зміни до законодавства у галузі боротьби з розповсюдженням наркотичних і психотропних речовин.
XS
SM
MD
LG