Доступність посилання

ТОП новини

Місія МВФ прибуває до Києва цього тижня – голова Адміністрації


Місія Міжнародного валютного фонду прибуває до України цього тижня, і зараз триває інтенсивний діалог. Про це сьогодні на зустрічі з закордонними ЗМІ повідомив голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.

«В Україні ухвалений бюджет. Відповідні зобов’язання виконані. Ми сподіваємося на успіх у переговорах найближчим часом», – сказав він.

За словами Льовочкіна, йтиметься про нову угоду про співпрацю з МВФ.

«Стару угоду не було сенсу розглядати, тому що там розмір запозичень не відповідає нашому баченню потреб України у грошах від МВФ», – заявив голова Адміністрації.

Обсяг чинної дворічної програми stand-by для України, розпочатої в листопаді 2008 року, становить 16,4 мільярда доларів, з яких більш як 11 мільярдів доларів виділили трьома траншами. Четвертий транш Україна розраховувала одержати в листопаді 2009 року, проте його так і не надали у зв’язку з політичною нестабільністю в країні і відсутністю Державного бюджету на 2010 рік.

Місія МВФ з 24 березня по 2 квітня перебувала в Україні, де проводила переговори з українською владою про продовження співпраці.
XS
SM
MD
LG