Доступність посилання

ТОП новини

Австрія може скасувати збір для українців при оформленні національних віз


Україна й Австрія проводять консультації щодо скасування візових зборів за оформлення національних віз українським громадянам. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров.

За його словами, 30 липня відбулися українсько-австрійські консультації з консульсько-правових питань на рівні керівників консульських служб МЗС двох держав.

«За результатами консультацій від австрійської сторони отримали запевнення щодо подальшої підтримки нашої країни у її просуванні до безвізового режиму з ЄС», – зауважив речник.

Зокрема, з цього та інших питань двостороннього консульського діалогу планують провести наступні консультації в Києві у травні 2011 року, заявляють в МЗС України.

На національні візи можуть претендувати ті, хто має підстави перебувати в Австрії на термін понад 90 днів, – такі, як працевлаштування, навчання, тривале лікування, наукова діяльність тощо.

Навіть у разі досягнення з Австрією домовленості про безкоштовні національні візи з громадян України все одно стягуватиметься плата в 35 євро за розгляд заяв на візи для короткотермінових поїздок, наприклад, туристичних, на термін до 90 днів, що видаються як єдині шенгенські, відповідно до угоди між Україною і ЄС про спрощення оформлення віз.
XS
SM
MD
LG