Доступність посилання

ТОП новини

Україна на 145-му місці у рейтингу простоти ведення бізнесу


Україна посіла 145-е місце у глобальному рейтингу простоти ведення бізнесу. Про це повідомив директор представництва Світового банку в Україні Мартін Райзер, оприлюднюючи результати чергового щорічного звіту «Ведення бізнесу-2011».

Мартін Райзер зазначив, що у рейтингу минулого року Україна посідала 147-е місце. «Україна робить кроки для поліпшення бізнес-клімату, однак якщо порівнювати її активність у цій сфері з іншими учасниками рейтингу, цих кроків недостатньо», – додав він.

За словами Мартіна Райзера, якщо Україна візьметься за активне реформування деяких сфер економіки у найближчі місяці, наступного року вона може здійснити значний стрибок у рейтингу простоти ведення бізнесу. «Урядові варто здійснити цілу низку кроків. Наприклад, спростити процедуру видачі дозволів для бізнесменів-початківців, реєстрації власності, спростити митне законодавство. Водночас не варто забувати про одне з тих поширених в Україні явищ, яке найбільше лякає інвесторів, – це корупція», – наголосив керівник представництва Світового банку в Україні.

Всього Світовий банк проаналізував 183 країни чи території. Очолює глобальний рейтинг простоти ведення бізнесу Сінгапур. До першої п’ятірки увійшли також Гонконг, Нова Зеландія, Великобританія та США.

Грузія посіла у рейтингу 12-у позицію, Білорусь та Росія – на 68-му та 123-му місцях відповідно.

Україна випередила, зокрема ,Гамбію (146), Узбекистан (150), Ірак (166). Найгірше з веденням бізнесу серед аналізованих у Республіці Чад.
XS
SM
MD
LG