Доступність посилання

ТОП новини

В Україні хочуть карати телеканали за показ фільмів без спецпозначення


В Україні планують запровадити відповідальність за демонстрацію фільмів, не розрахованих на дитячу та юнацьку аудиторію, без спеціального позначення на екрані, повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.

Відомство погодило проект закону, підготовлений Держкомтелерадіо, заявили в прес-службі.

Ним, зокрема, пропонують заборонити телерадіоорганізаціям поширювати, а також анонсувати програми та передачі, які можуть зашкодити фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва, в інший час, окрім як з 23:00 до 6:00 та на каналах з обмеженим доступом.

Такі програми або передачі повинні мати попередження і відповідним чином позначатися в розкладі програм. Крім того, вони мають бути спеціально позначені безпосередньо перед трансляцією.

За відсутність таких позначень пропонується встановити штраф від 20 до 35 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією фільмокопій, а також грошей, отриманих від їх демонстрування, продажу або передачі в прокат.

Проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення відповідальності за порушення законодавства у сфері телебачення і радіомовлення» набуде чинності після ухвалення Верховною Радою та оприлюднення, зауважили в Держкомпідприємництва.
XS
SM
MD
LG