Доступність посилання

ТОП новини

Організатори очікують 10 тисяч людей на акції 22 січня в Києві


У віче 22 січня на Софійській площі Києва з нагоди Дня Соборності очікується участь понад 10 тисяч людей, повідомив один з організаторів акції, координатор Народного комітету захисту України Михайло Ратушний.

За його словами, ініціативу з проведення віче підтримали всеукраїнські об’єднання «Свобода» та «Батьківщина», Європейська партія України, Конгрес українських націоналістів, партія «Реформи і порядок», Українська народна партія, партія «Народна самооборона», багато громадських організацій, Українська православна церква Київського патріархату, Українська греко-католицька церква.

«Дуже приємно, що майже всі політичні сили, релігійні конфесії, громадські організації візьмуть участь у проведенні віче», – сказав Ратушний.

Разом із тим, за його словами, на сьогодні організатори заходу не володіють інформацією про те, що Партія регіонів також подавала заявку на проведення масових акцій 22 січня.

Ратушний висловив жаль з приводу того, що окремі політичні партії не погодилися на пропозицію приєднатися до акції і проводитимуть власну.

14 січня міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що міліція має інформацію про підготовку «кровопролиття» під час святкування в Києві Дня Соборності.

Опозиція називала такі зави спробою залякати людей.
XS
SM
MD
LG