Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» обіцяє зниження цін газу для Києва в разі злиття з «Нафтогазом»


Російський газовий монополіст компанія «Газпром» знову обіцяє зниження цін на імпортний газ для України в разі, якщо «Нафтогаз України» погодиться на злиття з ним. Про це повідомив голова правління «Газпрому» Олексій Міллер.

«На момент підписання поставки газу в Україну будуть здійснюватися за внутрішніми цінами Росії», – сказав він, нагадавши, що ціни для населення й промисловості в Росії нижчі, ніж в Україні.

При цьому, за словами Міллера, в разі, якщо сторони домовляться про злиття, воно буде відбуватися на підставі оцінки активів компаній, а не доходів.

Голова правління «Газпрому» також наголосив, що в разі об’єднання компаній російська сторона максимально завантажить українську транспортну систему, збільшивши транзит газу в країни Європи.

Крім того, Міллер повідомив, що зараз «Нафтогаз» продовжує погоджувати компанію-оцінювача для оцінки активів, на підставі яких планується створення СП компаніями.

Міллер нагадав, що «Газпром» готовий внести до статутного капіталу майбутнього СП низку родовищ газу в Росії, а від України очікує внесення газотранспортної системи.

Він також наголосив, що створення СП не вплине на реалізацію проекту будівництва газопроводу «Південний потік».
XS
SM
MD
LG