Доступність посилання

ТОП новини

Асоціація з Україною посилить ЄС – Грищенко


Сьогодні у Києві міністри закордонних справ України та ФРН Костянтин Грищенко та Ґідо Вестервелле обговорили проблеми євроінтеграції України. На думку німецького міністра, у разі продовження реформ та збереження демократичних цінностей і стандартів з українського боку угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом може бути підписана до кінця цього року.

Міністр Грищенко у своєму виступі на брифінгу по закінченні переговорів підкреслив: «Ми підійшли до того етапу, коли доведеться приймати дуже складні рішення, і сподіваємося на те, що такі рішення будуть прийматися з обох боків».

«Ми виходимо з того, що Україна може через укладення цієї угоди посилити конкурентоспроможність Євросоюзу. Так само, як і наше входження до європейського ринку може посилити тенденцію до ведення європейського стилю бізнесу в Україні. Це один із кроків нашої принципової мети – повної інтеграції до ЄС», – сказав Грищенко.

Україна і Німеччина також домовились поглибити співпрацю у гуманітарній та науковій галузях. При цьому німецька сторона готова збільшити кількість стипендій для українських студентів у рамках європейських освітніх програм та стипендій німецьких вузів.
XS
SM
MD
LG