Доступність посилання

ТОП новини

Василь Шкляр: Єжи Гофман екранізує «Чорний ворон»


Відмий польський режисер Єжи Гофман дав згоду на екранізацію роману Василя Шкляра «Чорний ворон». Про це у п’ятницю в Дніпропетровську повідомив сам автор роману.

За його словами, Єжи Гофман уже прочитав роман в оригіналі, хоча не дуже добре розуміє українську мову. «Читав довго, і в результаті дав згоду бути режисером «Чорного ворона». Тепер залишилося зібрати кошти», – сказав письменник. За його інформацією, обсяги продажу роману вже «перевалили» за 100 тисяч примірників.

Крім того, Василь Шкляр зазначив, що кілька героїв роману «Чорний ворон» – вихідці з Дніпропетровської області. «Зокрема, це Микола Скляр, уродженець Жовтих Вод, який командував розвідувально-винищувальним загоном у складі Степової дивізії Костянтина Пестушка», – сказав він.

У Дніпропетровську з ініціативи мистецької агенції «АртВертеп» та громадського об’єднання «Холодноярська ініціатива» відбулася у п’ятницю презентація книги «Чорний ворон» і автограф-сесія Василя Шкляра. На заході із гайдамацькими піснями також виступив гурт «Вертеп».
XS
SM
MD
LG