Доступність посилання

ТОП новини

Метеоролога Людмилу Савченко залишили на роботі


Повідомлення про звільнення начальника відділу метеорологічних прогнозів Людмили Савченко є неправдивими, заявив Радіо Свобода керівник Укргідрометцентру Микола Кульбіда. За його словами, до синоптика не було застосовано й інших дисциплінарних стягнень.

«Ні про яке звільнення мова не йшла. В цій ситуації дуже багато надуманого, а вона набагато простіша, ніж це здається», – запевнив він.

За словами Миколи Кульбіди, Людмила Савченко до 23 травня перебуває у відпустці, після якої повернеться до виконання своїх службових обов’язків.

«В її діях немає порушення законів, чи якихось нормативних актів. Але трибуна для оголошення певних політичних лозунгів була вибрана невдало. У нас є домовленість із Національним радіо, що синоптики в прямому ефірі будуть доносити до людей інформацію про стан погоди», – відзначив Кульбіда.

12 травня під час прямого включення Людмила Савченко почала говорити про погоду зі слів про красу природи. Але потім заговорила про ситуацію в країні.

«Не можна залишатися байдужим до цієї краси, що доповнюються ніжними запахами бузку та конвалій, мелодійними трелями птахів. Часом здається, що такі чудові дні дарує нам природа як компенсацію за той безлад, беззаконня та несправедливість, що відбуваються в нашій країні», – сказала Савченко.
XS
SM
MD
LG