Доступність посилання

ТОП новини

Матеріальні збитки у справі тризубівців оцінять експерти


У справі щодо спилювання голови пам'ятника Сталіну біля Запорізького обкому КПУ проведуть незалежну бухгалтерську ревізію та архітектурно-будівельну експертизу. Сьогодні суддя Жовтневого райсуду Запоріжжя Віктор Татарінов задовольнив відповідне клопотання адвоката Володимира Санжаревського, який захищає члена ВО «Тризуб» Олексія Зануду.

Як повідомили в прес-службі дніпропетровської громадської організації «ГРАД», яка займається захистом тризубівців у Запоріжжі, незалежна експертиза допоможе встановити важливі обставини, зокрема, чи відповідає дійсності сума збитків, виставлена комуністами за обезголовлення фігури Сталіна.

Суддя Віктор Татарінов зазначив, що експертизу призначать після надання комуністами оригіналів бухгалтерських документів.

Суд також задовольнив клопотання про виклик як свідків головного бухгалтера обкому КПУ, головного бухгалтера і голову Товариства охорони пам'яток у Запорізькій області, а також майстрів. Ці особи брали участь у складанні висновків та довідок про збитки.

14 червня відбулося чергове засідання у справі сікачів голови Сталіна. Дев'ятьом молодим людям інкримінують пошкодження майна в особливо великих розмірах. Комуністи оцінили завдані їм збитки у понад 350 тисяч гривень.

Наступне засідання у справі має відбутись 11 липня.

Члени ВО «Тризуб» відпиляли голову погруддю Сталіна, яке стояло біля будівлі Запорізького обкому КПУ, в останні дні грудня минулого року. По тому новорічної ночі невідомі взагалі знищили те погруддя, підірвавши його.
XS
SM
MD
LG