Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» коригуватиме ціни на газ у разі злиття з ним «Нафтогазу» – Міллер


Питання про коригування цін на газ для України може розглядатися за умови злиття «Газпрому» й НАК «Нафтогаз України». Про це голова правління «Газпрому» Олексій Міллер заявив у Москві на зустрічі з міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойком, повідомляє прес-служба російської компанії.

«Нічого нового сказати не можу. Питання про коригування цін на газ для наших українських друзів може бути розглянуте при злитті «Газпрому» і НАК «Нафтогаз України»», – сказав Олексій Міллер.

30 червня голова правління «Газпрому» заявив, що в переговорах з Україною створення газотранспортного спільного підприємства розглядається російською стороною як перший крок до злиття «Газпрому» і «Нафтогазу України», і без нього неможливо змінити формулу ціни на газ для України.

В Україні вважають укладені 2009 року газові угоди і обумовлену ними формулу ціни на газ такими, що не відповідають сучасним ринковим умовам, а ціну завищеною. «Газпром» відповідає, що умови контракту і формула ціни цілком ринкові і вповні задовольняють російську сторону.
XS
SM
MD
LG