Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисників не пускають до дніпропетровської колонії, де голодують ув’язнені


Представників громадськості не пускають на територію Дніпропетровської виправної колонії №89, де триває голодування ув’язнених, котрі вимагають покращення умов утримання. Про це Радіо Свобода повідомив координатор програм Харківської правозахисної групи Андрій Діденко.

Як повідомив Діденко, у вівторок 12 липня органи прокуратури надали йому як представникові правозахисної організації дозвіл на відвідування колонії і з’ясування ситуації на місці подій. Однак сьогодні Держдепартамент з питань виконання покарань в області не впустив правозахисника на територію колонії.

Як зазначив Андрій Діденко, від початку голодування 5 липня жоден правозахисник не зміг потрапити до установи. Водночас, за його даними, у колонії досі голодують ув’язнені, які проходять лікування у так званих «протитуберкульозних бараках».

«У мене є така інформація, що деякі ув’язнені, хворі на туберкульоз, досі продовжують голодувати. Я не можу сказати їхню кількість, тому що мені вона не відома, але у мене така інформація є», – сказав представник правозахисної групи.

Раніше начальник Держдепартаменту з питань виконання покарань у Дніпропетровській області Анатолій Бабець спростував інформацію про масове побиття охоронцями ув’язнених колонії №89.
XS
SM
MD
LG