Доступність посилання

ТОП новини

Опозиціонери Рівненщини мітингували проти політичних репресій


Мітинг проти політичних репресій провели сьогодні опозиційні партії Рівненщини на майдані Незалежності обласного центру.

Організатори заходу, серед яких – ВО «Батьківщина» і «Свобода», Українська народна партія та «Народна самооборона», заявили про готовність розпочати жорстку боротьбу з нинішньою владою – «на захист прав людини, української освіти, мови, культури і символіки», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

До мітингу опозиційних сил, що входять до Комітету опору диктатурі в Рівненській області, приєдналися представники Народного руху України, партій «За Україну!», «Фронт змін», «Реформи і порядок», Партії захисників Вітчизни та Республіканської партії «Собор». У резолюції мітингу міститься заклик до правоохоронних органів «припинити політичні репресії».

«Почавши своє правління з укладання домовленостей щодо продовження перебування на території України Чорноморського флоту Росії, проваливши пенсійну реформу, вдаривши по середньому і малому бізнесу Податковим кодексом, чинна влада дистанціювала себе від українського народу і суспільства в цілому», – сказано в резолюції.

Виступаючі, серед яких були й народні депутати України Тарас Стецьків і Юрій Прокопчук, заявили, що звинувачення на адресу українських патріотів є політичним маневром чинної влади для того, «щоб відвернути увагу від провалу реформ та зубожіння народу». Зокрема, Юрій Прокопчук наголосив, що наступного тижня судовий процес проти Юлії Тимошенко має бути закінчений. Відтак усіх, хто співчуває екс-прем’єр-міністрові, організатори мітингу закликали прибути в день оголошення вироку під стіни Печерського районного суду міста Києва.

Мітингувальники заявили свій протест діям української влади і висловили підтримку Юлії Тимошенко, Юрію Луценкові, іншим заарештованим членам уряду Тимошенко, а також представникам ВО «Свобода», «Тризуб» і «Патріот України», журналістам і блогерам, «проти яких чиниться тиск». Вони закликали депутатів усіх рівнів, щоб ті дали оцінку «діям чинної влади».

З-поміж найчисельніших рівненських партій, котрі вважають себе опозиційними, участь у мітингу та підписанні резолюції не взяли лише представники «Нашої України». Мітинг завершився концертом української патріотичної пісні.
XS
SM
MD
LG