Доступність посилання

ТОП новини

ЄС виділив Україні 30 мільйонів на вирішення питань щодо нелегальних мігрантів


Європейський Союз виділив 30 мільйонів євро на вирішення питань щодо нелегальних мігрантів, посилення національної політики в сфері міграції, а також будівництво 7 центрів тимчасового розміщення і 2 центрів тримання мігрантів. Про це інформує прес-служба представництва ЄС в Україні.

Очікується, що програму реалізують за два з половиною роки. Допомога передбачена в контексті Угоди про реадмісію між ЄС та Україною.

«Проект допоможе Україні затримувати і належним чином поводитись із неврегульованими мігрантами – у відповідності до найкращих європейських практик та гуманітарних стандартів. Мета проекту – в наданні підтримки Україні в проектуванні, облаштуванні та наданні обладнання для пунктів тимчасового розміщення і центрів затримання для неврегульованих мігрантів у відповідності до європейських стандартів», – йдеться в повідомленні.

У ЄС вважають, що оновлені центри «забезпечать належні умови для проживання і поводження стосовно мігрантів, прийнятих на умовах реадмісії, або затриманих неврегульованих мігрантів – у відповідності до рекомендації Ради Європи та Комітету запобігання катуванням або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню та покаранню».

Також у представництві ЄС поінформували, що сьогодні представництво ЄС в Україні спільно з Державною прикордонною службою відкрили будівництво першого центру тимчасового розміщення мігрантів у селі Сопич на Сумщині.
XS
SM
MD
LG