Доступність посилання

ТОП новини

В Україні створили комітет захисту прав учасників акцій протесту


Кілька громадських організацій створили в Україні Комітет захисту протестувальників для допомоги учасникам акцій протесту проти дій нинішньої влади.

Відповідний меморандум підписали в понеділок співголова громадського руху «Вперед» Андрій Панаетов, голова громадської організації «За правову державу» Лариса Лядова, представник Чорнобильського руху України, голова Полтавської організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Віктор Сердюк, голова хмельницької обласної організації «Діти війни» Галина Антонюк, а також учасник Податкового майдану Сергій Костаков.

«Політичні партії створили Комітет опору диктатурі, а ми створюємо Комітет захисту протестувальників», – зазначив Панаетов.

За його словами, основними напрямами діяльності комітету буде координація акцій протесту в усій Україні, оперативне реагування на будь-які порушення прав громадян, правовий захист учасників протестів, інформування української та світової громадськості про порушення прав українських протестувальників.

Народний депутат від фракції «БЮТ-Батьківщина» Наталія Королевська, з ініціативи якої створили цей комітет, наголосила, що його створення зумовлене тим, що в Україні заарештовують учасників акцій протесту за те, що вони проявляють свою громадянську позицію і висловлюють бажання змінити ситуацію в країні.
XS
SM
MD
LG